Pentruder HFi –
Framtiden er lett og kraftfull

Dette kommer brukere til nytte på mange områder men først og fremst når det gjelder vekt. Et eksempel er den nye RS2 veggsagen, som oppfyller myndighetskrav ved å ikke veie mer enn 25 kg, som mange steder er grensen for enmannsoperasjoner.

Nytt, men kompatibelt

Under utviklingen av tredje generasjon av Pentruders nye hulltagningssystem var produsenten Tractive ikke interessert i å inngå kompromisser. Når de utformet planene for tredje generasjon hulltagningsmaskiner, kalt Pentruder HFi-systemet, definerte de et sett med veldig tøffe mål. Et svært viktig mål var på best mulig måte å respektere kundenes ønsker om maskiner med lavere vekt uten at det går ut over ytelse, produktivitet og brukervennlighet.

Pentruder vil at deres maskiner skal levere på høyeste nivå, med lengst mulig levetid og fokuserer både på service, mulighet for oppgradering og være mest mulig kompatibelt. Eksempelvis er den nye sagen RS2 utformet med eksakt samme design på skinner slik at man ikke behøver å investere i nytt.

Blanke ark

Selv om det nye systemet er lettere og kompatibel med eldre utstyr er det selvsagt ikke nok for Pentruder når de først introduserer et helt nytt system.

Mens det nåværende utvalget av Pentruder HF-produkter er de kraftigste, mest pålitelige og produktive maskinene på markedet, er de nye HFi-maskinene utviklet fra bunnen av. Pentruder har ikke latt seg begrense av det som allerede er gjort og har valgt å utvikle systemet uten noen overføring av teknologi fra forrige generasjons høyfrekvente eller hydraulisk drevne maskiner. Hvert eneste konsept og detaljer i designet er forbedret i større eller mindre grad. Muligheter og vilje til å gå utenfor tradisjonelle grenser i designprosessen er nøkkelfaktorer for innovativ design.

Kompakte med høy effekt

Noe av den mest markante forskjell på det nye systemet sammenlignet med tidligere system er virksomhetsgraden. På det eldre HY systemet er virksomhetsgraden 35% mens den med en revolusjonerende enestående integrert momentmotor på HFi er hele 96%! DET er virkelig en boost i kraft og effektivitet! Resultatet av denne svært høye systemeffektivitet betyr mer kraft til sagbladet som igjen betyr mer effektiv og raskere utførte oppdrag. Tid er penger og her begynner investeringen å betale seg.

Med sin lave vekt på under 24,5 kg og med maks utgangeffekt på 18 kW er RS2 en maskin som enkelt plasserer en kraftpakke selv på svært utilgjengelige områder, på mindre tid og med kun én operatør.

Innovative løsninger for mindre vekt

RS2 har ingen tradisjonell girkasse, men er elektronisk styrt. Dette medfører bl.a mindre deler som igjen betyr mindre service (og selvsagt mindre vekt). Her har Pentruder kommet opp med en løsning som går ut over deres (Tractive) tradisjonelle kjerneområde med girkasser og utviklet et helt nytt system, selvsagt med samme innovative og profesjonelle holdning som ved utviklingen av tidligere systemer. Dette er virkelig revolusjonerende teknologi og skaper helt nye muligheter.

Et viktig poeng med å redusere vekt har vært å kunne tilfredsstille internasjonale krav for at utstyret skal kunne opereres av én person. Dette medfører også at maskinen og systemet er konfigurert slik at alle andre operasjoner også kan utføres av én person. Det er jo ikke noe poeng at vektkravene tilfredstilles om man trenger flere personer for rigging og bytte av sagblader. Derfor er det nye systemet utviklet slik at montering av utstyret, bytte av sagblader samt service og vedlikehold av f.eks pinner i kontaktene kan utføres av en person med enkle håndholdte verktøy.

Pentruder er bygget for å klare de vanskeligste og mest utfordrende arbeidsituasjoner. Derfor er også systemet vanntett (IP 65). Det gir økt trygghet for at utstyret ikke lar seg påvirke, selv i svært fuktige miljøer. Nytt system for bladdeksel gir også minimalt med vannsøl.

Revolutionerende enestående integrert momentmotor.
Svært høy systemeffektivitet betyr mer kraft til sagbladet.

Lav vekt
Veldig kompakte med høy effekt
RS2 veggsag veier under 24,5 kg med maks utgangseffekt på 18 kW

Korte innstillingstider
Rask kobling og enkel montering av blad
Bare en kontakt – enkel å koble til og fra
Lett vekt, lett å montere bladdeksel
Beste beskyttelse og håndtering

Bygget for minimalt vedlikehold
Designet med tanke på kunden
Mindre komponenter
Veldig enkelt skifte av spole
Koblingstjeneste trenger bare håndverktøy
Effektive glidekoblinger for alle motorer
Børsteløse matemotorer
Vanntett (IP65)

Uovertruffen fleksibilitet

HFi Systemet består av ulike moduler som hver for seg er kraftfulle, praktiske og solide produkter. Ved å koble sammen Pentpak 3 med fjernkontroll, motor og kabler får man et effektivt system hvor alt passer sammen med uovertruffen fleksibilitet.

Fjernkontroll
Med minimal vekt kombinert med ergonomisk utforming, en slitesterk og vanntett konstruksjon samt et display som er enkelt å avlese selv i solskinn, er dette en svært praktisk fjernkontroll som er konstruert med tanke på bruker.
Oppladbar med 100 timers driftstid eller mulighet for kabel uten bruk av batteri.

Powerpak 3
Et svært robust HF aggregat som driver den nye RS2 sagen. Bygget for maksimal holbarhet og minimalt vedlikehold. Den har en vekt på kun 13 kg og er vanntett (IP65).
Dette sammen med en robust og reparerbar kontakt gjør dette til et aggregat man kan ta med seg nærmest hvor som helst.

Et system for framtiden

Dette er helt tydelig en maskin som er bygget for framtiden og tilpasset forskrifter og arbeidsforhold hvor ergonomi, driftsikkerhet og effektivitet er stadig viktigere for å opprettholde konkurransekraft. Det er et system, og en maskin som gjør hverdagen enklere og mer effektiv for de som daglig arbeider i felten med hulltagning i betong.

Den indirekte effekten er at dine kunder blir mer fornøyd over rask og problemfri skjæring og dine ansatte opplever at deres arbeidsforhold blir enklere og mindre belastende. Fornøyde kunder og fornøyde ansatte er det vanskelig å sette en bestemt pris på, men at det er verdt mye er helt sikkert. Det sørger Pentruder’s innovative løsninger i RS2 og Pentpak 3 for.

Tekniske spesifikasjoner

Sagblad ø maks
1600 mm
Skjæredybde maks
715 mm
Maks start Ø-blad
830 mm
Vekt saghode inkl motor
24,5 kg
Maks utgangseffekt
18 kW
Maks. Utgangsmoment
148 Nm
Spindelhastighet under belastning
570-1050 o / min
Maks kjørehastighet
2,6 m / min

Link til Pentruder HFi hjemmeside

Last ned vårt produktark

Se våre produkter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *