Betongsliping | Akutt | Oslo

Betongsliping - alt du trenger å vite.

Trenger du hjelp med betongsliping? Vi har et bredt utvalg maskiner og kan levere produkter tilpasset ditt behov. Vi leverer alt fra håndholdte slipere tilpasset mindre jobber, til maskiner man sitter på som sliper store arealer som industrigulv. Vi tilbyr også industristøvsugere og andre støvhåndterende produkter, som hjelper med å opprettholde en god luftkvalitet på arbeidsplassen. Kontakt oss på Akutt når du skal slipe i betong.

Betongsliping | Akutt
Slipe betong

Hva trenger man for å slipe betong?

Det finnes mange slipemaskiner som egner seg for slipe betong og slipe betonggulv. Alt fra store maskiner man sitter på til små håndholdte. For sliping og polering av betonggulv trenger man segmenter med med mange små diamanter som fungerer som et sandpapir.

Polering

Betong polering

Betong er hardt, og overflaten ru. Men slik trenger det ikke å være. Betong kan få en polert finnish hvsi du ønsker det.

Det er svært viktig med riktig verktøy, og en god dose tålmodighet.

Poleringen foregår gjennom å slipe overflaten med trinnvis finere segmenter, der du begynner med den groveste, til du oppnår ønsket resultat.

Betongsliping betong | Akutt
How to

Hvordan sliper man betong?

Betongsliping betyr at man ved hjelp av en slipemaskin og diamantsegmenter bearbeider en betongflate. Ved å starte med et grovt segment og gradvis bytte til finere kan man arbeide opp de fleste flater til en nesten glasslignende finish. Selve prosessen går ut på å fjerne materiale med trinnvis finere segmenter til man oppnår en jevn flate, som siden kan poleres til ønsket finish.

Betongsliping betong | Akutt | Oslo
Hvorfor

Hvorfor betongsliping?

Det finnes mange årsaker, feks; man ønsker å fjerne betong, fikse skader fra støping eller fordi man ønsker å male eller polere et betonggulv. De vanligste årsakene til at man sliper betong er estetikk og behov for vedlikehold. Et gulv med en jevn overflate har flere bruksområder, trekker til seg mindre smuss og er derfor enklere å holde rent. Kvaliteten på materialet har betydning for sluttresultatet. Vil man for eksempel få frem et "terazzomønster" må det være stein på oversiden av betongen som kan slipes frem. I en støpeprosess kan steinen samles i bunnen av betongen. Det er allikevel mulig å få frem en flott finish med unik karakter.

Betongsliping innebærer at man ved hjelp av diamantsegmenter bearbeider en flate for å jenve ut eller få frem ønsket finish. Ved sliping av betong produserer mye støv som man kan håndtere ved å koble på en støvoppsamlere eller industriell støvsuger.

Prosessen går ut på at fjerne materiale med trinnvis finere segmenter slik at man får en helt jevn flate som man siden kan polere frem til ønsket finish. Metoden tillater finish som er speilblank eller matt.

Betongsliping | Akutt | Oslo
Koste

Hva koster det å leie en betongslip?

 Priskostnaden på å slipe betong- eller steingulv påvirkes av to ting;

1. Kostnad for leie av maskin

2. Kostnad for slitasje av diamantsegmentene

Du betaler leie per arbeidsdag. Når du henter utstyret måles diamantsegmentene. Ved retur måles differansen i mm, og prisen beregnes ut fra slitasjen på segmentene.

Slitasje på diamantsegmentene påvirkes ikke bare av størrelsen på flaten men også type materiale og ønsket finish.

Ønsker du vite mer om polering av betong klikker du på linken neden

Polering av betong

Flere guider

Guider

Legge varmekabler

Legge varmekabler
Les mer
Guider

Bore i betong

Les mer
Guider

Fjellsplitting - Vi veileder deg

Les mer
Guider

Slipe betonggulv

Slipe betonggulv | Akutt
Les mer

Kontakta salg

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er vi klare for å svare på det du trenger.

Kontakta utleie

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er det Knut som svarer deg og han har full oversikt over tekniske data, tilgjengelighet og priser.