Bore i betong

Trenger du hjelp med betongboring? Vi på AKUTT er eksperter på betongboring og boring i betong. Vi tilbyr den hjelpen du trenger for å få jobben gjord. Vi har håndholdte maskiner store maskiner og all slags tilbehør du trenger. Kontakt oss på AKUTT når du skal bore i betong. Vi har kun kjente merkevarer og leverer over hele landet.

Bore i betong


Boring i betong kan være en utfordrende oppgave, men med riktig utstyr og teknikk kan det gjøres effektivt og nøyaktig. Å bore i betong kan være nødvendig for å installere fester, ledninger eller rør. Det kan også være viktig for å skape åpninger for dører eller vinduer i betongvegger eller -plater.

Betongutstyr Pigghammer
Bore i betong

Hvordan borer man i betong?

Før sprenging eller annet arbeid der du trenger å fjerne harde materialer for å komme videre i jobben er en betongbor riktig verktøy. Vi har håndholdt utstyr som drives av trykkluft fra kompressor som du kan transportere med hengerfeste på bilen din. Vi har også tilbehør slik at du kan bore ved hjelp av en gravemaskin. På denne måten effektiviserer du jobben ettersom operatøren ikke trenger å hvile like ofte og ikke blir like sliten av alle vibrasjoner.
Når du skal bore i betong kan det av og til vare nok med en elektrisk pigghammer med betongbor påkoblet,men dette tar oftest mye lenger tid.
At bore i berg trenger ikke å være vanskelig. La oss guide deg og gi noen gode råd.

Les mer og lei en betongbor her
Tidsbruk

Hvor lang tid tar det å bore i betong?

Dette er vansklig å si da det er flere faktorer som spiller inn. Type betong, tykkelse på betong, hvor dypt du skal bore, størrelse på hull og størrelse på jobb er noen faktorer som har stor påvirkning på tidsbruken. Det er derfor veldig lurt å får hjelp med å velge riktig utstyr for enhver jobb.

Feks: borer du med håndholdt utstyr som en Darda C4 eller C12 tar hvert hull ca 3 til 10 minutter. Bruker du større maskiner tar det vesentlig kortere tid å bore, men tar lenger til å flytte maskinen till neste plass før man har fått litt erfaring med det.

Hva må jeg tenke på når du borer i betong?

Bruk riktig verktøy. Til betong buker man vanligvis kjernebor til litt større og dypere hull. Vanlige spiralslagborer stopper opp om man treffer armering.
Regn med at dette er en jobb det kan bli mye søl ut av, så en vann/slamsuger er lurt å ha tilgjengelig, samt arbeidsklær som er vanntette.

Man kan håndbore opp til 100mm brede hull. Alt over den dimensjonen bør det brukes ett stativ man bolter fast til underlaget man skal bore i.

Kjernebor er avhengig av vann til kjøling og for å vaske ut borstøvet.

Mengde vann, hastighet på bor og trykk man legger på boret er vesentlig for å lykkes med å bore i betong. For mye vann, for høy hastighet og for hardt trykk på boret kan resultere i noe som kalles polering av segmentene, og man kommer ikke lenger. For å få boret til å virke igjen må man få fram diamantene igjen ved å bore i mykt materiale, som leka eller tegel.

Hvis du ikke har erfaring av betongboring er det lurt å ta kontakt med en ekspert. Snakk med oss på AKUTT. Vi kan betongboring!

Flere guider

Guider

Betongsliping - alt du trenger å vite.

Betongsliping | Akutt | Oslo
Les mer
Guider

Legge varmekabler

Legge varmekabler
Les mer
Guider

Kjerneboring

Les mer
Guider

Betongsaging - Din guide til saging i betong

Betongsaging | Akutt | Norge
Les mer

Kontakta salg

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er vi klare for å svare på det du trenger.

Kontakta utleie

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er det Knut som svarer deg og han har full oversikt over tekniske data, tilgjengelighet og priser.