Slik fjerner du fliser - AKUTT

Fjerne fliser

Når du skal rive et flislagt gulv, enten om det er for oppussing eller demolering finnes det noen ting du må tenke på.
Vi på AKUTT har lang erfaring med fjerning av fliser. Hvis du trenger å leie utstyr, hjelp med å finne riktig maskin for jobben eller har andre spørsmål er det bare å ta kontakt!

Fjerne fliser

Hvordan fjerne fliser på gulv uten å ødelegge membran

Fjerning av fliser på gulv kan være en tidkrevende og arbeidsintensiv oppgave. Ved å bruke maskiner til å fjerne fliser, kan du effektivisere prosessen og redusere sjansene for skade på membraner og andre gulvoverflater.

Fjerne fliser

Faktorer som påvirker fjerning av fliser.

Før du begynner å fjerne fliser med maskiner, er det viktig å vurdere faktorer som kan påvirke prosessen. Disse faktorene inkluderer:

-Type fliser: Forskjellige typer fliser kan ha ulike egenskaper som påvirker hvordan de kan fjernes. For eksempel kan keramiske fliser være harde og tåle høy varme, mens glassfliser kan være mer skjøre og krever mer forsiktighet.

-Gulvunderlag: Gulvunderlaget under flisene kan variere i hardhet og styrke, og dette kan påvirke hvor enkelt det er å fjerne flisene uten å skade gulvet under.

-Limtype: Limet som holder flisene på plass kan variere i styrke og adhesjonsevne, og dette kan påvirke hvor vanskelig det er å fjerne flisene. Noen limtyper kan være mer motstandsdyktige mot varme og maskiner enn andre.

-Membraner: Noen gulv har membraner under flisene som kan være sårbare for skade hvis de ikke håndteres riktig under fjerningsprosessen. Det er viktig å være forsiktig når du arbeider rundt membraner for å unngå skader.

Fjerne fliser med maskin

Fjerning av fliser ved hjelp av maskiner

Når du har vurdert de relevante faktorene, kan du begynne å fjerne flisene med maskiner. Her er noen trinn du kan følge for å gjøre prosessen så effektiv og skånsom som mulig:

-Forbered arbeidsområdet: Før du starter, må du sørge for at området er klart og trygt å arbeide i. Rydd bort alt som kan hindre maskinene, og sørg for at det er god ventilasjon.

-Velg riktig maskin: Det er flere typer maskiner som kan brukes til å fjerne fliser, inkludert hammerbor, meiselmaskiner og gulvskrapere. Velg en maskin som passer best til flisene og gulvet du arbeider med. Ta kontakt med oss på Akutt hvis du trenger hjelp med å velge riktig maskin.

-Ta på verneutstyr: Fjerning av fliser kan være støyende og støvete, så det er viktig å ta på verneutstyr som ørepropper og støvmaske.

-Varm opp flisene: Hvis mulig, kan det være en god ide å varme opp flisene med en varmepistol eller varmeovn. Dette vil gjøre limet mer elastisk og lettere å fjerne.

-Start fjerningen: Start maskinen og begynn å fjerne fliser.

Flere guider

Guider

Legge varmekabler

Legge varmekabler
Les mer
Guider

Betongsaging - Din guide til saging i betong

Betongsaging | Akutt | Norge
Les mer
Guider

Slipe betonggulv

Slipe betonggulv | Akutt
Les mer
Guider

Kjerneboring

Les mer

Kontakta salg

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er vi klare for å svare på det du trenger.

Kontakta utleie

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er det Knut som svarer deg og han har full oversikt over tekniske data, tilgjengelighet og priser.