AKUTT - Vi kan rivning og demolering

Riving

Akutt tilbyr forskjellige størrelser på maskiner og en rekke tilbehør.

Vi kan rivning og demolering.

Vi hjelper deg å utføre profesjonell demolering og riving. Vi har også mindre maskiner som feks håndholdte enheter som komplement eller til mindre rivingsjobber.

Riving Oslo

Kontakt oss på Akutt når du skal rive eller demolere i et prosjekt. Vi holder til i Oslo men leverer våre rivingsroboter der du trenger dem. Kontakt oss idag!

Kontakt oss | Akutt
Demolering

Hva betyr riving og demolering?

Definisjonen av rivning er da du fjerner hele eller deler av bygningsstammen i en bygning.

I vår rolle som utleier av rivningsutstyr spiller ikke like stor rolle i hva definisjonen er eller ikke. For oss spiller ingen rolle hvor stor eller liten oppgave du skal utføre. Det viktigste for oss er å tilby deg riktige maskiner og tilbehører som hjelper deg best mulig å utføre rivnings- eller demoleringsarbeid.


Kontakt oss
Kan man rive selv?

Trenger man utdanning eller sertifikat for å operere en rivningrobot?

Nei, man trenger ingen spesiell utdanning eller sertifikat for å bruke en rivningsrobot. Men det kan ta litt tid før man blir en god og effektiv operatør hvis man ikke har noen erfaring fra før. Hvis du har erfaring fra gravemaskin vil det vanligvis være til din fordel. Du vil kjappere bli en god operatør da den største forskjellen er at du ikke sitter i maskinen men står ved siden av den.

Rivning og demolering

Rivning ved oppussing og rekonstruksjoner

Rivningsarbeid er en type grovarbeid som nesten alltid er nødvendig ved oppussing og rekonstruksjonsarbeid. Ved rivning av harde materialer som betong, stein og murstein bruker man en så kalt pigghammer som slår materialet i stykker.

Å rive for hånd er svært tungt arbeid og derfor har det blitt utviklet spesielle rivingsroboter som man bruker når rivingsjobben er større og mer omfattende. Robotene øker effektiviteten i arbeidet og forbedrer arbeidsmiljø og sikkerhet da den kan fjernstyres.

Rivningsrobotene kan også utstyres med forskjellige verktøy enn pigghammer, for å håndtere ulike oppgaver som inngår i et rivningsprosjekt. For eksempel betongsaks som klipper betongen i stykker. Dette minimerer støy og vibrasjoner. Vi har kun elektriske rivningsroboter.

Les mer og lei rivningsroboter her!
Betongutstyr Rivningsrobot
Effektivitet

Er en demoleringsrobot effektivere enn en gravemaskin med hydraulhammer?

Absolutt, det er faktisk nesten helt umulig å sammenligne en rivningsrobot med en gravemaskin. Roboten er optimert for forskjellige moment i en rivningsprosess og er svært robust når det kommer til å ta all hjuling den får når den river eller demolerer, og en gravemaskin or optimert for å grave.

Les mer og lei rivningsroboter her
Rivning | Akutt
Graving

Kan man grave med en rivningsrobot?

Ja, det kan man og av og til er det en skikkelig god løsning på trange plasser eller på plasser det er krav om elektrisk drift. Men, på plasser der en vanlig gravemaskin for plass og lov til å operere er det billigere og mer optimert å bruke en gravemaskin istedenfor en rivningsrobot.

Rivning | Akutt | rivemaskin
Graving

Kan man grave med en rivningsrobot?

Ja, det kan man og av og til er det en skikkelig problemløser på trange plasser eller på plasser det er krav om elektrisk drift. Men på plasser der en vanlig gravemaskin for plass og lov til å operere er det billigere og mer optimert å bruke en gravemaskin istedenfor en rivningsrobot.

Rivning hos Akutt
Fordeler rivingsrobot

Hva er fordelen med en rivingsrobot sammenlignet med en håndholdt pighammer ved riving av hus?

Den største forskjellen er effektiviteten. Selv vår minste rivingsroboter kan produsere mer per time enn hva flere pigghammere kan. En annen viktig punkt er arbeidsmiljøet; ettersom du kan fjernstyre kan du stå lenger bort fra all støv og slipper alle vibrasjoner pigghammeren ellers vil gi. Både støv og vibrasjoner er noe som vil være en byrde for operatøren av en håndholdt maskin. I tilegg er det strenge krav fra arbeidsmiljøloven som gjør at effektiv tid per operatør med håndholdt utstyr blir svært kort og dermed lite effektiv hvilket betyr at man må rotere blant flere ansatte på samme pighammer hvis man ønsker å rive mest mulig på en dag. Dette trenger du selvsagt ikke gjøre når du bruker en robot isteden.

Rivning Akutt
Tillatelse

Kan man riva i en bygning samtidig som andre bedrifter virker på andre etasjer i samme bygg?

Ja, forutsatt at man gjennomfører det på en sikker måte. Hvis man tenker på lyd og vibrasjoner kan det være lurt å ikke slå sønder betong. Da er det lurt å bruke betongsaks istedenfor hydraulhammer eller pigghammer. Betongsaks kan utstyres på alle våre roboter, store som små. Gjennom i klippe i betongen utfør du rivearbeid på en roligere måte med mindre støy og nesten vibrasjonsfritt. På andra prosjekter der det også er tenkt å jobbe utenom vanlig arbeidstid (feks på natten) er det også ypperlig å bruke betongsaks, slik at man ikke forstyrrer nabolaget eller bedrifter som har døgnåpent.

Utstyr for riving

Eco
Rivningsrobot Brokk 160 fra Akutt
Rivningsrobot

Brokk 160

Sikring 63 A
Motoreffekt 18 kW
Høyde 1254 mm
Eco
Rivningsrobot Brokk 180 fra Akutt
Rivningsrobot

Brokk 180

Sikring 63 A
Motoreffekt 18,5 kW
Høyde 1382 mm
Eco
Rivningsrobot Brokk 110 fra Akutt
Rivningsrobot

Brokk 110

Vekt 1150 kg
Bredde 780 mm
Sikring 16 A eller 32 A

Flere guider

Guider

Legge varmekabler

Legge varmekabler
Les mer
Guider

Kjerneboring

Les mer
Guider

Gulvslipning

Les mer
Guider

Betongsaging - Din guide til saging i betong

Betongsaging | Akutt | Norge
Les mer

Kontakta salg

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er vi klare for å svare på det du trenger.

Kontakta utleie

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er det Knut som svarer deg og han har full oversikt over tekniske data, tilgjengelighet og priser.