Slipe betonggulv | Akutt

Slipe betonggulv

Din guide tll sliping av betonggulv.

Alt du trenger å vite om sliping av betonggulv.

Slipning av betonggulv

Slipning av betonggulv kan gjøres av mange anledninger som feks å få det rett, å få frem en fantastisk finish eller å få nytt liv i et gammelt gulv. Herunder finner du det aller meste du trenger å vite om å slipe betonggulv utendørs eller innendørs.

Slipe betonggulv
Slipe betonggulv

Hva er riktig behandling av betonggulv?

Før vi finner ut hvilken metode som passer for ditt prosjekt er det bra å forstå prosessen og våre anbefalinger. I dette innlegget kommer vi til å gå igjennom ulike metoder og teknikker for mange typer av utfordringer når betonggulv skal forberedes.

Hva slags forberedelser som er nødvendig før annen behandling avhenger av typen og tilstanden på betongen, eksponeringen og beleggssystemet som skal påføres. Betongen skal være ren, tørr og fri for støv, smuss, olje og overflatestoff.

Imidlertid er denne typen arbeid ikke en «presis vitenskap». Før du tar den endelige avgjørelsen, vil vi alltid foreslå at du tar en prat med oss ​​om ditt spesifikke prosjekt. Det kan ofte være et antall lokale variabler som kan kreve en annen trommeloppsetting eller en scabbler- og slipekombinasjon.

Polert betonggulv

Ønsker du et spesifikt resultat er polering av betonggulv det siste trinnet som vil gi ønsket finish. Når du polerer gulvet kan du få frem nøyaktig riktig finish ved bruk av riktige verktøy. Avhengig på hvilken finish du ønsker å få frem kan polering av betonggulv ta ulike lang tid ettersom du må trinnvis ta finere polish til du får frem ønsket yte.

Slipe betonggulv | Akutt
Betonggulv

Slipe betonggulv

Sliping av betong på industrigulvet er en forberedelsesmetode for å fjerne tidligere gulvbelegg, jevne ut bulker og ujevnheter. Metoden bruker de mest aggressive typer av diamantsegment for å fjerne tynne filmbelegg og er ofte et første skritt i betongpolering.

Forberedelse av industrielt betonggulv ved sliping gir en slettere overflate, så når det nye gulvbelegget påføres vil det virke jevnere og glattere. Slipeprosessen kan erstatte metoder som f.eks blastring, og skaper mindre mikrofraktur i betongen og forbedrer ofte vedheft som et resultat. Mikrofrakturering kan skape små brudd på overflaten av betongen som kan føre til at betongen løsner, en miniversjon av skalering. Sliping er en skånsomere måte å fjerne tynne belegg uten å skade betongens integritet.

Slipe betonggulv Akutt
Grunnlag

Grunnlag for videre bearbeiding av slipt betonggulv

Diamantsliping kan glatte ut gulv med en finish på ‘lasernivå’, fjerne mindre groper og kanter, høye områder og ruhet på betonggulv. Skulle to betongplater legges dårlig med ulik høyde, brukes sliperen for å jevne overgangen fra den ene platen til den andre.

Sliping av betong kan likevel brukes i forbindelse med andre metoder for fjerning av gulvbelegg som f.eks blastring og fresing. Disse metodene fjerner tykkere betongbelegg, og betongsliping kan deretter brukes til å fullføre den finere etterbehandlingen.

På den annen side kan overflaten gjøres grov for å oppnå høyere nivåer av sklisikkerhet. Uansett har vi alltid en utstyr som vil være ideell for oppgaven.

Egenskaper ved sliping

Sammenlignet med blastring, er diamantsliping relativt langsom og intensiv. Imidlertid kan den ferdige finishen være langt jevnere. I noen tilfeller kan det også være aktuelt å polere gulvet til en superglatt overflate.

Vær imidlertid oppmerksom på at diamantslipere i feil hender kan etterlate virvelmerker i overflaten dersom operatør er utrent eller altfor aggressiv.

Slipe betonggulv | Kontakt oss
Fjerning

Fjerning av tepper, parkett og fliser

Fjerning av tepper, parkett og fliser på industrielle og kommersielle gulv er en klargjøringsmetode for å fjerne eksisterende vegg-til-vegg tepper så vel som tepperuter, parkett, keramiske fliser og limrester på betonggulv slik at nytt belegg kan legges.

Enten det er snakk om industriell gulvforberedelse eller konvertering av kontorlokaler til produksjon eller distribusjon kan teppe- og parkettfjerning være en del av rive- og klargjøringsprosessen for et nytt polert betonggulv eller annet belegg.

Siden mange industrielle og kommersielle lim har sterk limingskapasitet, må fjerningen av belegget være nøyaktig slik at betonggulvet forblir intakt.

Våre dyktige medarbeidere har ekspertisen for å utføre prosessen med nøyaktighet, og effektivt forberede betongoverflaten for ny anvendelse, eller ny finish på betonggulvet.
Kontakt oss i dag for å lære mer om vår spesialiserte fjerningsprosess for et rent betonggulv.

Fjerne flisegulv

Å fjerne fliser og forberede gulvet for et nytt betonggulvbelegg eller betongpolering kan gjøres med våre strippemaskiner. Når flisen er fjernet, blir rester av lim eller mastikk igjen. Avhengig av om det er nødvendige kan det benyttes ulike metoder for å fjerne mastikk eller lim, inkludert blastring, sliping eller til og med fresing.

Vi har utstyr som fjerner alle slags gulvfliser i matbutikker, restauranter, kommersielle kjøkken, helseinstitusjoner eller farmasøytiske anlegg. Fjerning av fliser kan være avgjørende for å kontrollere mikrobiell forurensning og opprettholde et høyt nivå av sanitet.

Med et stort utvalg av høvler og blader har du sammen med våre maskiner alt verktøy du trenger.

Maskiner og utstyr for fjerning av tepper, parkett og fliser

I stor grad benytter man samme maskiner for fjerning av tepper, parkett og fliser. Bruken av ulike høvler og blad utgjør forskjellen på hvilket belegg man jobber med. Dette er spesielt en fordel om man både har fliser, tepper eller parkett som skal fjernes i samme lokalitet.

Fjerne gulvbelegg

Du kan også bli nødt til å fjerne belegg som sitter fast i gulvet - som feks limrester. Ønsker du et jevnt resultat er det veldig viktig at du får vekk gammelt belegg før du begynner på bearbeiding av gulvet. Vi har lang erfaring og har alt du trenger for å fjerne gulvbelegg.

Slipe betonggulv Akutt | Kontakt oss
Fresing

Fresing av betonggulv

Fresing av betong på industrigulv er en forberedelsesmetode for harde gulvbelegg eller hvor det er flere lag med eksisterende gulvbelegg som må fjernes før polering eller for påføring av ulike typer nytt belegg.

Det er en effektiv løsning for å fjerne tykkere eksisterende gulvbelegg. Fresing løsner bindingen mellom betongen og overflatebelegget og avdekker bar betong under.

Når betonggulv må freses ned til solid betong, kan det brukes fresere og scabblers for å fjerne det øverste laget av betong for å frilegge en frisk, ren overflate.

Fresing av industrielt betonggulv implementerer en vertikal rotasjonsmetode hvor en trommel med ulike segmenter pulveriserer betongen og graver seg ned i underlaget. Dybden på fresen henger ofte sammen med maskinens tyngde og kraft, samtidig som hardheten i betongen også er medvirkende for hvilken maskin og segmentprofil på trommelen man velger.

Gulvbelegg med sementisk uretanbetong krever en mer aggressiv profilforberedelse av overflaten for å skape den beste bindingen.

Det er viktig å merke seg at støvbeskyttelse er nødvendig når fresing utføres i nærvær av maskiner, mat eller nær trafikk. Vi benytter støvsugere festet direkte på maskinen for å håndtere og minimere støvpartikler.

Fresing med kvalifisert operatør

Vi har kvalifiserte operatører klare til å fullføre dette arbeidet etter behov. Imidlertid kan noe av utstyret kjøpes eller leies dersom du ønsker å fullføre arbeidet selv og har den nødvendige kompetansen.

Slipe betonggulv Akutt Oslo
Shaving

Shaving og rilling

Shaving er en prosess som raskt og effektivt fjerner overflaten på forurensede gulv ved å barbere av lag ned til en forhåndsbestemt dybde og etterlate en blank overflate.

Shaving av betonggulv er en prosess for å fjerne materiale på en jevn dybde fra 0,08 mm til 6 mm i ett pass, konsekvent. Metoden fjerner det forhåndsdefinerte laget, inkludert innebygde metaller, og er nøyaktig ned til 0,1 mm. Den kan f.eks benyttes for å nivellere gulv som har bøyd seg ved skjøtene eller fjerne akkumulerte lag av en eksisterende betonggulvoverflate.

Metoden fjerner eksisterende belegg på betonggulv uten å forårsake skade på overflaten, og etterlater en overflate glatt nok for polering av betonggulv.

Rask og effektiv metode

Shaving sparer tid ved å eliminere behovet for flere passeringer og skaper minimal vibrasjon som igjen hindrer sprekkdannelser og skader på konstruksjon og belegg.

Rilling av betong i industrigulv

Å rille betong i industrigulv er en annen metode som brukes til å lage et mønster på betonggulvet.

Det kan bidra til å fjerne flere lag med eksisterende gulvbelegg ved å skjære ned i betonggulvflaten, og lage et sjakkbrett som mønster. De fleste betongspor er kuttet omtrent 2,5 til 5 cm fra hverandre og kan skjære gjennom det industrielle betonggulvet så grunt eller dypt som nødvendig. Deretter kan en slipe- eller fresemaskin fjerne toppingen mye mer effektivt.

Rilling for bedre sikkerhet

Ved sikkerhetsstriping av industrielt betonggulv kan man benytte en metode for forberedelse av betongen der furer på 10-15 cm skaper en forsenkning direkte inn i betonggulvet uten å påvirke resten av betonggulvet. Stripematerialet helles i forsenkningen og reduserer slitasje forårsaket av gaffeltrucker og annen trafikk, samt redusere sklifare når sporene fungerer som trekkraft på betonggulvet.

Betongslipning

Kan man slipe betong med vinkelsliper?

Slipe betong med vinkelsliper er ikke noe vi rekkommanderer hvis målet med arbeidet er å få jevnest mulige gulv og finish. Vi mener at det er bedre å bruke riktig maskin for jobben og vi har alt du trenger for alle typer av gulvslipeprosjekter.

Slipe betonggulv Guide
Blasting

Shot blasting/blastring

Shot blasting er en effektiv metode for å fjerne eksisterende gulvbelegg i industrianlegg, kommersielle betonggulv, ståldekk eller parkeringshus.

Shot blasting bruker små runde metallkuler (gjerne i stål) som skytes mot overflaten av betongen for å løsne bindingen mellom betongen og det eksisterende gulvbelegget. Eventuelle betongpartikler støvsuges og samles. Ved eventuelt overskytende stålkuler kan disse enkelt samles opp med en spesiallaget magnet.

Mest profesjonelle metode

Denne metoden for industriell gulvpreparering blir ofte betraktet som den mest profesjonelle og effektive overflatebehandlingsmetoden for betong. Blastring fjerner alle slippmidler, svak betong, avsetninger, smuss og forurensning. Å være koblet til et av våre meget kraftige industrielle støvsugere sikrer at minst 95% av støvet blir lagret.

Bruksområde for blastring av betonggulv

– Fjern tynne betonggulvbelegg.
– Forberede bar betong.
– Rydd opp i eksisterende gulvbelegg eller rester etter at du har skåret betong.
– Fjern tykkere gulvbelegg når det brukes i kombinasjon med betongsliping eller fresing.

Utallige muligheter og kombinasjoner

Dette var en generell gjennomgang av noen metoder og muligheter ved behandling av ulike type overflater på gulv. Det finnes utallige kombinasjoner og muligheter og det er lett å gå seg bort i denne jungelen.

Før du tar den endelige avgjørelsen, vil vi anbefale at du tar en prat med oss ​​om ditt spesifikke prosjekt slik at du får hjelp til å tilpasse maskiner og utstyr for oppgaven du står overfor.

Velkommen!

Vanlige spørsmål ved behandling av betonggulv

Dette vil hovedsakelig kokes ned til mengden du må redusere og størrelsen på området. En annen hovedfaktor som må vurderes er kraft. Vi mottar ofte henvendelser der kunder trenger å redusere mer enn 6mm betong, men har bare tilgang til 220V strøm og har ikke mulighet for å anvende en generator for 3-fas. Dette kan bli et problem fordi de mindre maskinene rett og slett ikke er designet for den mengden fjerning. Når du er gjennom de første par millimeterne og inne i ‘betongmassen’ trenger du kraften og vekten til de større maskinene for å oppnå effektiv fjerning.

Sannsynligvis vil segmentene til våre fresemaskin ha mye lengre levetid enn du til vanlig trenger, og det er grunnen til at normal slitasje er inkludert ved utleie.
Når det gjelder slipemaskiner kan det variere stort. På hard betong må du bruke myke segmenter med kort levetid, mens på myk betong bør du bruke harde segmenter med lenger levetid. Det har også stor betydning hvor aggresivt du sliper.

Uansett hvilken type maskin du benytter, er vårt råd å alltid koble den til en støvavsuger. De er enkle å bruke, men fremfor alt er de best for jobben fordi de følger med i maskinens arbeidshastighet.

For oss er overflatebehandling noe vi tar på alvor, og er noe av det vi fokuserer vår kunnskap og kompetanse på. Vi er sammen med kundene våre på alle trinn, og er alltid tilgjengelig for hver del av prosessen.

Det er avhengig av flere faktorer som feks størrelse på gulv, kvalitet på betong og ønsket resultat. Snakk med oss på Akutt så hjelper vi deg med å se på prosjektet ditt.

Ja, det kan du men om du ikke har erfaring fra før øker risikoen for at noe går galt eller at det tar lenger tid enn nødvendig. Dette kan koste mer enn hva du sprarer på å gjøre jobben selv. Snakk med oss på Akutt så hjelper vi deg med å se på prosjektet ditt.

Flere guider

Guider

Wiresaging

Les mer
Guider

Gulvslipning

Les mer
Guider

Fjellsplitting - Vi veileder deg

Les mer
Guider

Riving

AKUTT - Vi kan rivning og demolering
Les mer

Kontakta salg

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er vi klare for å svare på det du trenger.

Kontakta utleie

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er det Knut som svarer deg og han har full oversikt over tekniske data, tilgjengelighet og priser.