Wiresaging

Wiresaging er en annen måte å sage på enn med en sagklinge. Det finnes mange fordeler med wiresaging som feks at det er svært lite vibrasjoner og dermed lite støy sammenlignet med en vanlig sag. I tilegg er motoren elektrisk og kan fint brukes innendørs eller på andre plasser med strenge miljøkrav.

Du kan enten sette opp wireren på en bestemt måte slik du ser på bildet og sage langt fra selve motoren. Eller montere opp motoren på Pentruder geniale skinnesystem. Du kan også sage blint (så kalt "blind cut") - hvilket betyr at du lager hull som du fører wireren gjennom.

Wiresaging pris

Pris er avhengig av flere faktorer som du finner i vår FAQ lenger ned på siden.

Wiresaging

Wiresaging

Wiresaging, eller bruk av wire til sagarbeid, er en metode innen bygg- og anleggsbransjen som kan øke effektiviteten og redusere kostnadene ved å kutte betong, stein og andre harde materialer. Denne teknikken har vokst i popularitet på grunn av dens presisjon, effektivitet og mulighet til å kutte gjennom svært robuste materialer. Vi selger deler og ferdige systemer fra svenske Pentruder som er verdensledende på wiresagign takket være sine smarte modulær- og skinnesystemer.

Wiresaging

Wiresaging hva må jeg tenke på

Sikkerhet: Først og fremst er det viktig å ta hensyn til sikkerheten. wiresaging kan være farlig hvis det ikke utføres på en trygg og kontrollert måte. Det er nødvendig med riktig verneutstyr, inkludert hansker, briller og muligens hjelm, avhengig av arbeidsforholdene.

Kvalitet på verktøyene: Valg av riktig utstyr kan ha stor innflytelse på effektiviteten og resultatet av prosjektet. Bruk av høykvalitets wiresaging utstyr sikrer at jobben blir gjort raskt og effektivt, med minimal skade på materialet. Derfor velger vi å kjøpe det aller beste verktøyene og maaskiner fra Pentruder.

Wiresaging i fjell

Wiresaging i fjell

Planlegging: Korrekt planlegging er avgjørende for suksess med WireSaging i fjell. Dette inkluderer kartlegging av området, forståelse av fjellformasjonene, og utforming av en detaljert sagplan. Planen bør vurdere variabler som fjelltypen, plasseringen og dybden av kuttene, samt potensielle sikkerhetsrisikoer.

Utstyrsvalg: Ikke alle wiresaging maskiner er skapt like. Når det gjelder fjellskjæring, er det viktig å velge utstyr som kan håndtere den ekstra belastningen og slitestyrken. Dette kan inkludere kraftigere sagmaskiner, samt spesialisert diamantwire designet for fjellskjæring.

Sikkerhet: Som med alle typer bygg- og anleggsarbeid, er sikkerhet kritisk ved bruk av wiresaging i fjell. Arbeidere bør alltid være utstyrt med nødvendig personlig verneutstyr (PPE), og strenge sikkerhetsprosedyrer bør følges for å minimere risikoen for ulykker.

Kompetanse: Riktig opplæring og erfaring er avgjørende for effektiv og trygg bruk av wiresaging i fjell. Operatørene bør ha solid opplæring i bruk av utstyret, samt en dyp forståelse av beste praksis for fjellskjæring.

Miljøhensyn: Fjellskjæring kan ha betydelige miljøpåvirkninger, inkludert støy, vibrasjoner og støv. Det er viktig å vurdere disse faktorene og implementere passende tiltak for å minimere miljøpåvirkningen.

WireSaging i fjell kan være en utfordrende oppgave, men med riktig planlegging, utstyr, opplæring, og hensyn til sikkerhet og miljø, kan det være en svært effektiv og kostnadsbesparende metode for fjellskjæring.

Wiresaging

Diamantwire

Diamantwire er en essensiell komponent i ethvert wiresaging-prosjekt. Denne spesialiserte typen sagtråd er konstruert med små diamantsegmenter som er festet langs tråden. Segmentene gir wiren dens skjæreevne, slik at den kan skjære gjennom harde materialer som betong, stein, og fjell.

Vi på Akutt setter sammen og produserer egen diamantwire. På den måten kan vi levere rakst det kunden ønsker og sikkerstille beste mulige kvalitet.

Å investere i høykvalitets diamantwire har flere fordeler:

Økt Effektivitet: Høykvalitets diamantwire skjærer gjennom materialer raskere og mer presist enn lavkvalitetsalternativer. Dette kan øke prosjektets effektivitet ved å redusere den tid som kreves for å fullføre skjærearbeidet.

Lengre Levetid: Kvalitetsdiamantwire er mer slitesterk og varer lenger enn billigere alternativer. Selv om det kan være dyrere på forhånd, kan det spare penger på lang sikt ved å redusere behovet for hyppige erstatninger.

Redusert Sløsing: Når du bruker høykvalitets diamantwire, er det mindre sannsynlig at du vil oppleve brudd eller andre problemer som kan føre til unødvendig sløsing med materialer. Dette kan redusere prosjektets totale kostnader.

Bedre Resultater: Høykvalitets diamantwire gir jevnere og mer presise kutt. Dette kan forbedre kvaliteten på det endelige produktet eller strukturen, noe som kan ha en positiv innvirkning på prosjektets totale suksess.

Sikkerhet: Kvalitetsdiamantwire er sikrere å bruke, da de er mindre sannsynlig å brekke eller forårsake andre sikkerhetsproblemer.

Å investere i høykvalitets diamantwire for WireSaging er en smart økonomisk beslutning som kan spare tid, penger og ressurser. Ved å velge høykvalitetsprodukter, kan du sikre at ditt WireSaging-prosjekt blir utført på en effektiv, kostnadseffektiv og sikker måte.

Wiresaging - Pris

Wiresaging pris

Wiresaging er oftest den raskeste og effektiveste måten å lage presise kutt i harde materialer. Du spar også en god del tid om arbeidet er repetitivt - som å skjære ut dører og vinduer eller riving. Men hvor mye det koster er ikke enkelt å vite på fohånd men vi på Akutt har lang erfaring med wiresaging og forskjellige typer av materialer og prosjekter og kan hjelpe deg så godt vi kan.

Det som vil drive prisen er blant annet hvor mye du skal sage og hvor hardt materialet. Diamantsagwire vil slites ved bruk og er en forbruksvare. Slitasjet er avhengig av hva du skal sage i.

Selve maskinen fra Pentruder er av modulær art og alle komponenter kan brukes om hverandre. Det betyr at du ikke trenger 3 helt forskjellige maskiner for 3 ulike jobber. Du trenger bareå bytte noen deler.

Ønsker du å vite mer om wiresaging kan du kontakta oss på Akutt i linken under

KONTAKT
Kjell | Wiresaging eksperten nummer 1

Vår ekspertise - din fordel

Si hei til Kjell Dackeberg. Svenske Kjell ha reist verden over på forkjellige oppdrag og blir ofte innkalt når svære prosjekter skal settes igang. Kjell er vår wiresaging-ekspert ( og betongsaging generelt ) og kan svare på alle dine spørsmål. Det finnes ikke en situasjon som Kjell ikke har erfaring med. I tillegg er Kjell er flott fyr som alltid har en historie by på.

Har du en vanskelig jobb og trenger gode råd? Ta kontakt med Kjell så hjelper han deg.

Vanlige spørsmål om wiresaging

Prisen avhenger av to ting:

  1. Leie av maskin

  2. Slitasje av diamantsegmentene

Små maskiner er billigere enn store maskiner. Hvilken maskin du bør bruke avhenger av type jobb og kravene til jobben.

Slitasje på diamantsegmentene måles ved ut- og innlevering av utstyret. Slitasjen avhenger ikke bare av hvor lenge sagbladet brukes, men også hvilket materiale du skal sage i og hvor dypt du skal sage.

Ja man kan såga i betong. Egentligen slipar man sig genom betongen genom att en klinga eller kedja med små infällda diamanter roterar och trycks mot betongen.

Vi holder til i Oslo men kan hjelpe raskt med det ni trenger uanset hvor du befinner deg i landete?

Eco
Veggsag Pentruder 8-20HF fra Akutt
Veggsag

Pentruder 8-20HF

Maks sagedybde 915 mm
Motoreffekt 22 kW
Vekt 25,5 kg
Eco
Veggsag Pentruder 8-20iQ fra Akutt
Veggsag

Pentruder 8-20IQ

Maks skjæredybde 915 mm
Motoreffekt 27 kW
Vekt 25,5kg
Eco
Veggsag Pentruder 6-10HF fra Akutt
Veggsag

Pentruder 6-10HF

Maks skjæredybde 515 mm
Motoreffekt 15 kW
Vekt 20 kg
Eco
Veggsag Pentruder 6-12 HF fra Akutt
Veggsag

Pentruder 6-12HF

Maks sagedybde 515 mm
Motoreffekt 18 kW
Vekt 21 kg
Eco
Wiresag Pentruder 3p8 fra Akutt
Wiresag

Pentruder 3P8

Maks uteffekt 18 kW
Ø på hjul i wiremagasin 198 mm O.D
T=Ø 8-10 mm (5/16” – 1/2”)
Eco
Veggsag Pentruder RS2 fra Akutt
Veggsag

Pentruder RS2

Maks skjæredybde 715 mm
Motoreffekt 18 kW
Vekt 24,5 kg
Eco
Veggsag Pentruder CBK fra Akutt
Veggsag

Pentruder CBK

Maks skjæredybde 665 mm
Motoreffekt 22 kW
Vekt 24,5 kg
Eco
Diamantwire

Diamantwire

Flere guider

Guider

Betongsaging - Din guide til saging i betong

Betongsaging | Akutt | Norge
Les mer
Guider

Legge varmekabler

Legge varmekabler
Les mer
Guider

Slipe betonggulv

Slipe betonggulv | Akutt
Les mer
Guider

Betongsliping - alt du trenger å vite.

Betongsliping | Akutt | Oslo
Les mer

Kontakta salg

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er vi klare for å svare på det du trenger.

Kontakta utleie

Vi tror på direkte personlig service og ønsker du svar på noe, enten på telefon, epost eller skjemaet, så er det Knut som svarer deg og han har full oversikt over tekniske data, tilgjengelighet og priser.